Personvern

Retningslinjer for personvern, nettbasert behandling av personopplysninger

Vi beskytter ditt personvern etter de til enhver tid gjeldende lover og regler. Denne personvernerklæringen gjelder for vår nettadresse. 

Byggmann Gruppen AS (org. no. 936 488 501) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på disse nettsidene.

Personopplysninger som behandles

Byggmann samler inn personopplysninger som navn, epost og telefon, samt IP-adresse og informasjon om din bruk av nettsiden, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger mv. I tillegg kommer konkrete opplysninger du gir oss i kontaktskjema. Gjennom egne og samarbeidspartneres informasjonskapsler, samler vi også inn opplysninger om din nettbruk for å gjenkjenne deg på våre og andres tjenester. 

Vi oppfordrer våre brukere til ikke å gi sensitive personopplysninger i våre kontaktskjemaer.

Hvordan informasjon innhentes

Byggmann samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider og ved besøk gjennom informasjonskapsler. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten. Du kan styre informasjonskapsler gjennom dine nettleserinnstillinger og andre verktøy. 

Eksempel på skjema:
- Kontaktskjema
- Katalogbestilling
- Når man laster ned dokumenter som PDF fra våre nettsider
- Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev eller blogg på e-post

Byggmann sammenstiller i en del tilfeller egne opplysninger med opplysninger på nettet og fra våre samarbeidspartnere, for å målrette vår markedsføring.

Formålet med informasjonen som innhentes

- Utvikle nettstedets funksjonalitet og brukervennlighet basert på brukernes behov og 
  interesser
- For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester
- For å kunne tilby relevant informasjon på annen måte, f.eks. på nett, epost og telefon 
- For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester

Vi oppretter profiler på bakgrunn av informasjonen som innhentes, for å kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god kundeservice. Behandlingen av opplysningene er basert på ditt samtykke.

Hvordan lagres informasjonen?

Informasjon som innhentes gjennom skjema og informasjonskapsler på vårt nettsted, lagres i vårt eget CRM-system og andre egne systemer, samt i våre samarbeidspartneres systemer, for å oppfylle formålet med innhentingen.

Når slettes opplysningene?

Vi behandler opplysningene til du gir oss beskjed om at du vil slette dem, eller til vi selv finner det formålstjenlig. Du kan når som helst kreve deg slettet ved å kontakte oss på post@byggmann.no eller ved å ringe oss på telefon +47 70 18 90 60.

Mottakere av opplysningene 

Byggmann bruker opplysningene bare for sin egen virksomhet. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men Byggmann kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden. Byggmann benytter også eksterne, profesjonelle samarbeidspartnere til å markedsføre seg, som f.eks. Google, facebook og LinkedIn. Slike underleverandører og samarbeidspartnere kan behandle personopplysninger på vegne av Byggmann. Underleverandører og samarbeidspartnere har tilhold i Norge, EU og andre EU-godkjente land og bedrifter, hvor dine rettigheter ivaretas.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysningene om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at Byggmann ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Vår kontaktinformasjon

Telefon +47 70 18 90 60 
post@byggmann.no

Byggmann Gruppen AS 
Flyplassvegen 22
6040 VIGRA

 

Spesielt om katalogbestilling

For å kunne sende deg katalog du har bestilt må vi vite din postadresse. Vi ønsker også å gi deg muligheten til en uforpliktende kontakt med en av våre forhandlere, derfor må vi vite hvor du ønsker utført arbeid, slik at du kan få kontakt med korrekt byggmester. Våre medlemsbedrifter besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. For å kunne gi deg best mulig oppfølging spør vi om du har tomt eller ikke. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold, vil din informasjon hos Byggmann sentralt, slettes etter seks måneder. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og derfor ønsker vi å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Postnummer
  • Sted
  • E-postadresse
  • Ønsket byggekommune
  • Om du har tomt

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Spesielt om bruk av informasjonskapsler

Ved å benytte vårt nettsted, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. 

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på vårt nettsted ikke fungerer optimalt.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel, såkalt cookie, er en liten datafil som plasseres i din nettleser for å kunne holde oversikt over hva som skjer under ditt besøk og for å kunne gjenkjenne datamaskinen. En informasjonskapsel er ikke ett program og inneholder ikke virus. Du kan lese mer om informasjonskapsler her: www.nettvett.no 

 

Byggmann bruker for tiden følgende informasjonskapsler:

Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik informasjonskapsel ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. 

Vi bruker Google Analytics til å analysere bruken av våre nettsider. Slik får vi informasjon om bl.a. hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra og på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv.

Dataene som samles inn benyttes for å forbedre nettstedets funksjonalitet og brukervennlighet basert på brukernes behov og interesser. 

Google Tag Manager

Dette nettstedet bruker Google Tag Manager, som bruker informasjonskapsler til styring og implementering av script. Google Tag Manager er en tjeneste som lar vår digitale leverandør organisere script enkelt på våre nettsider. For eksempel håndterer de Google Analytics script gjennom Google Tag Manager.

 facebook Piksel

Facebook-pikselen er et analytisk verktøy som hjelper oss i å måle effektiviteten til annonseringen vår på facebook.

Den består av en kode som Facebook genererer for oss og er knyttet til vår annonsekonto. Alt vi gjør er å hente den ut fra Facebook og installere den på våre nettsider. Denne koden gjør det mulig å følge bevegelsene til besøkende på både nettsidene og på Facebook.

Pikselen sender informasjon fra våre nettsider tilbake til Facebook, og kan identifisere besøkende på våre sider.

Kort fortalt er det 3 ting en piksel gjør:

Den sporer konverteringer

Den optimaliserer våre annonser

Den gir oss muligheten til å «følge» våre besøkende.

 

Facebook er et nettsamfunn som leveres av facebook Inc. Facebook bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettsamfunnet. Informasjonen som genereres av en slik informasjonskapsel ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Facebook og lagres på servere i bl.a. USA. Facebook bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettsamfunnet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettsamfunnet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Facebook kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Facebook. 

Vi bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg en tilpasset brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.